Wednesday, 7 December 2011

Jenis canvas, ink dan finishing


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Jenis Canvas
Masih ramai yang bertanya tentang canvas. Kepada yang telah menempah canvas kepada kami, kami mengucapkan jutaan terima kasih. Untuk pengetahuan semua, kami menggunakan "matt canvas" iaitu sama dengan canvas yang digunakan oleh pelukis-pelukis oil-painting. KELEBIHAN ianya tidak akan memantulkan cahaya lampu apabila digantung di dinding rumah anda. Foto anda akan nampak jelas dan lebih artistik!
Noted: bukan menggunakan material tarpaulin iaitu material yg digunakan untuk membuat Banner

Ink
Kami menggunakan ink dan printer yang berkualiti tinggi. Warna tidak akan pudar walaupun digantung sekian lama. Kalis dari air.

Finishing
Apabila gambar anda telah siap dicetak di atas canvas, kami akan menegangkan canvas tersebut di atas kayu yang dipanggil stretcher. Kelebaran kayu yang kami gunakan ialah lebih kurang 1.5 inch. (boleh rujuk pada contoh gambar canvas). Selepas itu kami akan balutkan kayu tersebut menggunakan pembalut khas agar lebih kemas di bahagian belakang canvas walaupun ianya tidak akan kelihatan apabila digantung. Akhir sekali, kami menggunakan tali untuk canvas tersebut digantung di atas dinding rumah anda.

0 comments:

Post a Comment